Sollicitatiegesprek voor front-end developer voorbereiden in 2022

Dus, je wilt een front-end ontwikkelaar worden. Je hebt erover nagedacht, het onderzocht en nu ben je klaar om te solliciteren. Maar wat moet je doen? Hoe bereid je je voor op het sollicitatiegesprek?

Sollicitatiegesprek voor front-end developer voorbereiden in 2022

Ontvang wekelijks de tofste en best betaalde development vacatures in je mailbox.

Thank you for subscribing to our newsletter!
Oops! Something went wrong.

Front-end ontwikkelaars zijn veelgevraagd, en het is niet moeilijk te zien waarom. Zij zijn degenen die websites en webpagina's maken die er goed uitzien en goed werken. Een front-end ontwikkelaar is verantwoordelijk voor het coderen van websites vanaf nul of het herontwerpen van bestaande sites, zodat ze kunnen worden bekeken door zoekmachines en gebruikers. Hoewel een universitair diploma in informatica of computertechniek meestal vereist is voor deze functie, geven veel bedrijven ook de voorkeur aan kandidaten met enige ervaring samen met een achtergrond in een ander studiegebied (zoals marketing) die interesse hebben in het leren hoe websites achter de schermen werken.

Dit is wat je moet doen voor je volgende sollicitatiegesprek:

Voorbereiding sollicitatiegesprek front-end developer

Om voorbereid te zijn op een sollicitatiegesprek, moet je onderzoek doen naar het bedrijf en zijn producten. Ook is het belangrijk dat u begrijpt wat uw verantwoordelijkheden zullen zijn als u wordt aangenomen. Het is ook belangrijk dat je je verdiept in de sector waar je solliciteert:

Je moet een beetje weten over alles wat met het bedrijf te maken heeft, inclusief de geschiedenis en recente ontwikkelingen. Je moet je ervan vergewissen dat de door hen verstrekte informatie waarheidsgetrouw is. Je kunt dit doen door verschillende bronnen te doorzoeken, zoals LinkedIn of Crunchbase, om meer te weten te komen over hun huidige projecten, werknemers of zelfs concurrenten; we raden je echter aan deze details niet te delen tijdens een echt sollicitatiegesprek, tenzij je er eerst rechtstreeks naar wordt gevraagd.

Valkuilen voorkomen sollicitatiegesprek front-end developer

Er zijn verschillende valkuilen die je moet proberen te vermijden in een sollicitatiegesprek voor front-end ontwikkelaar. Deze omvatten:

 • Te negatief zijn over je vorige werkgevers of collega's of de industrie in zijn geheel. Je komt waarschijnlijk verbitterd en onprofessioneel over als je iets zegt als "Ik zou het bedrijf met geen stok aanraken" of "Elk bedrijf waar ik voor gewerkt heb zit vol met lafaards die nauwelijks hun werk kunnen doen." Denk eraan dat toekomstige werkgevers zullen kijken naar hoe goed je met anderen samenwerkt.
 • Wees niet te positief over je vorige werkgevers, collega's of de sector in zijn geheel. Als iemand vraagt waarom ze jou zouden moeten aannemen in plaats van andere kandidaten, is het prima om hen enkele redenen te geven waarom ze geïnteresseerd zouden kunnen zijn in het aannemen van jou; ga echter niet te ver en laat het lijken alsof elk bedrijf blij zou zijn om iemand als jij aan boord te krijgen! Hetzelfde geldt voor het praten over wat een geweldige plek je vorige werkgever is - zelfs als het echt een geweldige plek is! Werkgevers willen werknemers die zelfstandig kunnen werken zonder het gevoel dat ze voortdurend toezicht nodig hebben van hun baas de hele dag lang, dus, dat soort enthousiasme tonen tijdens een interview kan eigenlijk pijn doen in plaats van helpen iemands kansen op het krijgen van ingehuurd in deze positie (of een andere).

Tips voordat je op sollicitatiegesprek front-end developer gaat

 • Goed voorbereid zijn.
 • Weten waar de werkgever naar op zoek is.
 • Zelfverzekerd zijn en niet nerveus tijdens het gesprek (niet trillen, niet stotteren).
 • Wees jezelf en toon je enthousiasme over het werken voor dit bedrijf.
 • Oefeningen doen voordat je op sollicitatiegesprek gaat - dan voel je je goed en ontspannen, wat je zal helpen om zelfverzekerder te zijn tijdens het gesprek.

Bereid je voor op inhoudelijke vragen rondom front-end development

Als onderdeel van je voorbereiding op een interview met ons zijn er een aantal vragen die je gesteld kunnen worden, waarbij je moet laten zien hoeveel kennis je hebt over wat bedoeld wordt met frameworks (en wanneer je ze niet moet gebruiken).

Voorbeelden van deze vragen:

 • Leg uit hoe u ervoor zou zorgen dat uw webdesign gebruiksvriendelijk is en welke stappen u zou ondernemen om dit te bereiken?
 • Beschrijf wanneer zou u de CSS-eigenschap float gebruiken?
 • Wat is het verschil tussen XHTML en HTML?
 • Kunt u ons vertellen wat de voordelen zijn van CoffeeScript ten opzichte van JavaScript?
 • Leg uit wat het verschil is tussen een GET- en POST-verzoek?
 • Leg het verschil uit tussen cookies, sessieopslag en lokale opslag?
 • Wat is lazy loading?
 • Hoe kunt u de paginaprestaties verbeteren?
 • Wat is het verschil tussen Block, Inline, Inline-block en Box-sizing?

Tips voor tijdens het sollicitatiegesprek front-end developer

Hier zijn enkele tips voor tijdens het sollicitatiegesprek:

 • Wees voorbereid om vragen te beantwoorden over je cv, vaardigheden, motivatie en ervaring. Dit soort vragen zal je gesteld worden omdat dit de informatie is die een bedrijf nodig heeft om je aan te nemen.
 • Beantwoord alle vragen eerlijk, maar geef geen bedrijfsgeheimen of persoonlijke informatie die niet relevant is voor je sollicitatie.

Extra tips sollicitatiegesprek front-end developer

 • Voorbereid zijn voor het bedrijf. Tegenwoordig doen veel bedrijven hun huiswerk voordat ze iemand in dienst nemen. Daarom is het belangrijk dat u weet wat voor soort bedrijf u gaat ontmoeten en wat hen bijzonder maakt. Hoe meer onderzoek u doet, hoe gemakkelijker het voor u zal zijn om hun waarden en cultuur te leren kennen. Bereid een aantal vragen voor die je kunnen helpen meer te begrijpen over dit bedrijf, zodat er geen ongemakkelijke stiltes vallen tijdens je gesprek.
 • Bereid je voor op het team: De meesten van ons willen werken in een omgeving waar we kunnen leren van anderen om ons heen en van ten minste één persoon die ons kan helpen groeien als ontwikkelaar, maar ook in ons persoonlijke leven - zowel professioneel als persoonlijk! Als er iets unieks is aan je potentiële nieuwe collega's (zoals hoe vaak ze samen uitgaan), dan is het het beste om niet alleen over deze dingen van tevoren te leren, maar ook om, indien mogelijk, van tevoren met hen te netwerken, zodat iedereen zich meteen op zijn gemak voelt bij elkaar, ook al hebben ze elkaar misschien net online ontmoet tijdens de eerste sollicitaties!
 • Voorbereid op cultuur: Je moet er ook voor zorgen dat beide partijen zich op hun gemak voelen om openlijk met elkaar te praten, want deelnemen aan een sollicitatieproces betekent eerlijke gesprekken voeren met mensen die misschien ook nog niet alles weten; dit mag echter nooit als negatief worden gezien, want in plaats van zich alleen te richten op technische vaardigheden, kijken beide kandidaten waarschijnlijk ook naar andere aspecten zoals persoonlijkheidskenmerken, die mogelijk kunnen leiden tot betere werkrelaties als er gedeelde interesses bestaan tussen twee betrokken partijen (i.).

Wees zo specifiek mogelijk en noem projecten waarop je bent geweest, zonder er een roman over te vertellen

Je moet er ook voor zorgen dat je niet overdrijft met je verhalen. Vergeet niet dat je gesprekspartner niet op zoek is naar iemand die alles al gedaan heeft, maar naar iemand die slim is en weet hoe je dingen voor elkaar krijgt.

De beste manier om dit te doen is door specifiek te zijn en projecten te noemen waaraan je hebt meegewerkt, zonder er een romanverhaal over te vertellen. Bijvoorbeeld: "Ik werkte aan een app waar we NodeJS back-end en React Native front-end moesten gebruiken. We integreerden ook Stripe in onze codebase zodat mensen voor diensten konden betalen met creditcards."

Nieuwste blogs